Szervezetek

— akiket támogathatsz.

...és akiket a csapatunk támogat

Bemutatjuk azokat a szervezeteket, akiket az 1%-felajánlás alkalmával csapatunk minden évben támogat.

Adománytaxi

Az Adománytaxi egy fúziós kezdeményezés, amely a szociális ellátás, a közösségépítés és a társadalmi érzékenyítés elemeit ötvözi. A támogatói és támogatott oldal igényeit összekötve egy szolidárisabb és fenntarthatóbb társadalomért dolgozunk. Ehhez leginkább egyedi adományozási módszere járul hozzá, amely hatékonyan vonja maga után a társadalmi felelősségvállalás terjedését. Missziónk eléréséhez az adományozás inkább eszköz, mint cél.

Magyar Kerékpárosklub

MI ADJUK A HÁTSZELET

Az ország legnagyobb kerékpáros szervezeteként bringázható utakért, lakossági és szakmai szemléletváltásért, ezzel pedig élhetőbb, egészségesebb Magyarországért dolgozunk. Független, közösségi és szakmai szervezetként munkánk két fő pillére az infrastruktúra fejlesztése és a szemléletformálás.

Szakembereink és területi szervezeteink javaslataiból egyre több helyen vonzó és biztonságos utak születnek, melyeken egyre többen indulnak el biciklivel. Kampányaink és eseményeink milliókat bíztatnak a kerékpározásra, médiamegjelenéseink és demonstrációink súlyt adnak a céljainknak. Munkánkat Civil-díjjal ismerték el.

Egyesület az Inklúzióért

A csapatban túlnyomórészt szülők vagyunk, összesen sok gyerekkel, akik természetesen mind különlegesek, de közülük vannak, akik különlegesen különlegesek.

A MagikMe inkluzív játszóterek tervezése során kezdtünk együtt dolgozni, mikor rájöttünk, hogy sajnos a tárgyi akadálymentesítés nem lesz elegendő, ha változást szeretnénk elérni. Beszélgetni kell, információt átadni, bátorítani és kézenfogva elvezetni mindkét felet a találkozás helyszínére, ott pedig vidám és kötetlen hangulatot kell teremteni.

Így van esély, ha tényleg találkozunk. Ebben hiszünk.

Bagázs Közhasznú Egyesület

Két Pest megyei romatelepen, Bagon és Dányban dolgozunk: közösségi munkát végzünk. Csoportos és egyéni programokkal támogatjuk az ott élők tanulását, adósságrendezését, legális életvitelét, munkaerő-piaci elhelyezkedését

Programjaink célja a helyiek képessé tétele arra, hogy felismerjék céljaikat és a hozzá vezető utakat. Mindig a helyi szükségletekre épülnek, így folyamatosan alakulnak, fejlődnek. A hét valamennyi napján dolgozunk a közösségekben, így teremtünk bizalmat.

Nem adományozunk: segély helyett esélyt adunk a változásra. Az adományozás meggyőződésünk szerint a berögzült mintákat erősíti, kiszolgáltatottá tesz, emellett csökkenti az egyéni és közösségi felelősségvállalást is.

Több szinten közelítjük meg a problémát: munkánk a telepeken kívül kiterjed a helyi faluközösségre és a többségi társadalomra is, hiszen közel száz önkéntessel dolgozunk együtt.

Tasz-logo-hu.svg

TASZ

Minden lehetséges eszközzel segítjük azokat a bátor polgárokat, akik kiállnak egy egyenlőbb és szabadabb országért. Egyenlő. Bátor. Szabad. Mi egy ilyen országért dolgozunk. Az elmúlt több mint 27 évben, mióta létezik a TASZ, talán sosem volt még ennyire fontos, hogy kiálljunk magunkért és egymásért, hiszen bátorság nélkül nincs szabadság.
1994 óta küzdünk azért, hogy Magyarországon bárki megismerhesse és érvényesíthesse alapvető jogait. Mindezt az állami szervektől és pártoktól függetlenül tesszük.

Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

KORASZÜLÖTTMENTÉS

Zala megyében több mint húsz éve, 2002-től pedig már Vas és Somogy megyében is a mi Perinatális (újszülött) Intenzív Centrumunk biztosítja a 24 órás folyamatos koraszülött mentést, azaz a kritikus, súlyos állapotú koraszülöttek és újszülöttek szállítását a megyei centrumokba.

GYERMEKREHABILITÁCIÓ

Osztályunkon a páciensek ellátása 0-18 éves kor között történik. Az újszülöttek, koraszülöttek, csecsemők esetében neurohabilitációs szűrésre, illetve neurohabilitációs tréning beállítására kerül sor.


KORASZÜLÖTT INTENZÍV
A 36. hétnél korábban vagy 2500 grammnál kisebb súllyal született koraszülöttek, valamint a rendellenességgel (oxigénhiány, fertőzés, fejlődési rendellenesség) született érett újszülöttek kerülnek osztályunkra.

GYERMEKINTENZÍV
A gyermekintenzív ellátás felöleli a 18 év alattiak súlyosabb betegségeinek és baleseti sérüléseinek gyógyítását. A legtöbb gyermek akut légúti betegségek, fertőzések, baleseti és mérgezési sérülések miatt szorul kezelésre.

maxresdefault

Tábitha Gyermekhospice Ház

Alapítványunk – felismerve a családi kapcsolatokban rejlő erőt – 1991 óta dolgozik azért, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárulása után otthonukban kaphassanak teljes körű, a testi és a lelki igényeket is szem előtt tartó magas színvonalú egészségügyi ellátást. Ismerjük a szülők rendíthetetlen harcát gyermekük súlyos betegségével szemben. Láttuk a szomorú testvéreket várakozva a kórházak udvarain, mert fiatal korukból adódóan lehetőségük sincs a látogatásra. Elmaradhat a testvéri ölelés, a bátorító kedves szó és a méltó búcsúzás lehetősége. Éppen ezért indította el Alapítványunk a „Fogd a kezem!” gyermekhospice és palliatív otthonápolási programját 2010 őszén.

Budapest Bike Maffia

A Budapest Bike Maffiát a társadalmi apátiából való kimozdulás és a tenni akarás hívta életre 2011-ben. Az elmúlt években dinamikusan nőtt a szervezet, programjainkon keresztül sokféle módon közelítünk a hajléktalanság és az előítéletesség problémájához, melyek sok esetben túlmutatnak az elsődleges segítségnyújtáson. Célunk a hajléktalan emberek, rászoruló családok, szociális intézmények segítése. Projektjeinken keresztül kreatív, innovatív szemlélettel közelítünk a segítségnyújtáshoz. Fontos feladatunk a társadalmi érzékenyítés, az előítéletek lebontása, az új megoldások megtalálása a szociális környezetben.
A Budapest Bike Maffiát a társadalmi apátiából való kimozdulás és a tenni akarás hívta életre 2011-ben. Ételadományok elkészítésével és gyűjtésével kezdtük a munkát, az adományok kiosztásakor bringával kerestük fel az utcán és a szociális ellátásban élő hajléktalan embereket. Célunk az ő életük segítése volt.

Egy olyan elfogadó, felelősségvállaló társadalom, amelynek szereplői fenntartható módon cselekszenek a rászorulók méltó életkörülményeiért.