Egy kis odafigyeléssel könnyen segíthetünk másoknak.

A város különböző közterületein találhatunk ételdobozokat, például az Enni adok dobozokat, amik kihelyezett ételgyűjtő boxok. Ha túl sok ételt főztél és megmaradt, ne kidobd, csak dobd be az egyik dobozba. Vagy bevásárlásnál kerüljön a kosaradba pár olyan tétel, amit nem haza, hanem a dobozba szánsz.
Még az utcákon maradva jó cselekedet lehet, ha nem megyünk el elfordított fejjel a hajléktalan emberek mellett. Megkérdezhetjük, hogy miben és mivel tudunk segíteni. De sokszor az is nagy segítség, ha beszélgetni tudnak valakivel, ha megkérdezi tőlük valaki, hogy vannak. A lelki támogatás ugyanolyan fontos, mint a fizikai segítségnyújtás, és a ráfordított időn kívül semmibe nem kerül.
Ha szolgáltató szektorban dolgozol talán van lehetőség az arra rászorulókat megvendégelni. Például sok színművész ajánlott fel színházjegyeket pedagógusoknak, akiknek nem jut a fizetéséből kulturális kikapcsolódásra. Hasonló megmozdulással segíthetünk a mentális egészség megőrzésében és a feltöltődés lehetőségét ajándékozhatjuk azoknak, akik más módon nem, vagy nehezen jutnának hozzá. Szabadidős tevékenyégen kívül a vendéglátásban és a szépségiparban is kamatoztatható mindez. Sőt, még akkor is, ha még nem dolgozol. Fizesd ki és ajánld fel rászorulónak.
Gyerekotthonokban is mindig jól jön a segítség. Akár izgalmas könyv, vagy társasjáték adománnyal segíthetünk, amik színesítik a gyerekek hétköznapjait, de van lehetőség önkénteskedni is. Így játszhatunk, vagy tanulhatunk is a gyerekekkel. Ehhez mindössze egy beléptetési folyamatban kell részt vennünk.
Egy-egy napra belekóstolhatsz a felújítási munkálatokba is. Lakások, szállások felújítási munkálataiba bekapcsolódva hasznosan töltheted a szabadidődet és közben segíted a hajléktalan emberek lakhatási problémáinak megoldását. Amellett, hogy segítesz a rászorulóknak, eltanulhatsz különböző praktikákat, amiket aztán a saját környezetedben is hasznosíthatsz.
Add le a megunt, nem használt ruháidat, vagy használati tárgyaidat. Ami ép, sérülésmentes, még használható, de számodra már felesleges, az mások számára hasznos lehet. A kijelölt helyeken leadhatod szervezeteknek, adományközpontoknak, ahol vagy ingyen, vagy nagyon kevés pénzért juthatnak hozzá a rászorulók.
Previous
Next